neděle 6. března 2011


Rules of Attraction
Nedávno jsem se bavila s jednou holkou v baru o tom, jak to je, nebo neni s pověstnou krásou českých žen. Přiznám se, jsem k onomu fenoménu poměrně skeptická a nemůžu si pomoct, ale myslím si, že většina cizinců vnímá Češky spíše jako laciný ukrajinský kurvy bez špetky vkusu. Český holky jsou podle mě lepší průměr. Hezký, ale něco tomu chybí. A tím se dostávám k tomu, o čem chci psát. Jenom hezká tvář totiž nestačí. Chce to mít šmrnc, něco, kvůli čemu se za váma budou lidi otáčet, musíte bejt HOT. To je označení, který já ráda říkám. Doesn‘t translate, protože slova jako žhavý ve mě evokují spíš ďábla z reklamy na viagru. K tomu aby jste byli hot, musite mít svůj styl, což ale NEZNAMENÁ pobíhat po Praze na fialovejch platformách v křiklavě žlutejch kalhotech s rozkrokem pod koleny a tunou „crazy“ pestrobarevnejch stuh ve vlasech, jak si spousta lidí myslí, ani se prvoplánově navlíknout do hipsterskejch hadrů a podtrhnout to hrozně alternativníma brejlema s kostěnejma obroučkama. Nesnažte se bejt za každou cenu extravagantní, ani přehnaně alternativní, o tom to neni. Daleko lepší je osobitá ležérní elegance, kterou podtrhnete svojí osobností. Hot lidi chtěj hot věci, a teď budu možná trochu povrchní ale lidi co hlásaj, že Aplly jsou pro wankers jsou mimo, protože MAC je hot.

Hot holky chtěj hot kluky, co dělaj hot věci. Zapomeňte na workoholické manažery, zarputilé právníky, zakomplexované účtaře a celkově lidi bez fantazie. Prachy jsou sice hot, ale jde o to, za co je máte. Potit se celej den v kanclu jak krysa, nechat na sebe řvát buzeranta v kravatě a pak se na firemním večírku vyspat s tlustou kolegyní, co vypadá jako chlap, není hot. 

Hot lidi mají hot byty. V tomhle ohledu momentálně značně pokulhávám a právě proto si uvědomuju, jakej je to průser. Můžete si jet jakej styl chcete, ale zaplujete-li pak do bytu s kobercem v barvě hnoje, kde je na první pohled jasný, že kuchyňská linka by nemohla sloužit k něčemu jinýmu, než je vaření, ani kdyby chtěla, je to v prdeli.

Hot je klapání podpatků na parketách a protahování se u velkýho otevřenýho okna. Hot je obří skřín, kde mužete vyčlenit aspoň tři suplíky na podvazky. Hot je kožená bílá sedačka a vyhřátá koupelna. V tý mojí je momtnálně průměrná teplota pět stupňů, takže kromě stvrdlejch bradavek tam hot není vůbec nic. Hot je pít ze sexy skleniček. Hot je mít mozek a talent. Hot je mít vkus na filmy. Neznám větší turn off, než když mi kluk řekne, že jeho nejoblíbenější českej film je Kameňák. Hot je bejt vtipnej a tak trochu hajzl. Hot je bejt arogantí, ale nehonit si ego. Hot sou holky, kterejm se líběj holky. Hot je porno, ne erotický filmy. Hot sou ženský, co jim to kouká z očí a hot je způsob, jakym si o to řikaj.

Hot sou páry, co to spolu dělaj a hot sou holky, který ti hned nedaj. Hot sou pláže a lidi kolem nich, hot sou paruky a podvazky a smích. Hot nejsou pohorky, blbci ani zumba, hot je bet drzej, ale nebejt kurva. Nepřijde mi hot pít hektolitry piva, hot je dát si panáka hot je nebejt ryba. Hot sou fresh názory co se nebojej ven a hot sou lidi, co si jdou za svym snem.


   



24 komentářů:

  1. srovnej si priority děvče a když chceš vypadat chytře, tak se vyvaruj tý hovorový češtiny, nebo to tak piš celý, ale psát jednu chvíli spisovně a sekat tam chytrý slova a hned za to napsat fialovejch, chtěj atd... to akorát vypada, že se snažíš vypadat chytřejší, než ve skutečnosti seš...

    OdpovědětVymazat
  2. Petr - Mě to přijde naprosto ok, nevidim v tom sebemenší problém. Ty se prosimtě vyvaruj oslovení typu "DĚVČE," protože vypadáš jak buzerant. A timhle rejpáním rozhodně nevypadáš tak chytrej, jak si myslíš, že vypadáš, a dost možná ve skutečnosti i seš.

    OdpovědětVymazat
  3. Já si samozřejmě uvědomuju že tam střídám spisovnou češtinu s hovorovou, ale to byl můj záměr. Moc nechápu řeči typu "snažíš se vypadat chytřejší než seš". Příště přijď s nákou konstruktní kritikou co se bude týkat spíš obsahu než formy a myslím že psát všci typu srovnej si priority není vzhledem k tvojí vítce uplně adekvátní.

    OdpovědětVymazat
  4. Takže si tě mám představit jako slečnu, která vypadá hrozně HOT, když na mě promluví tak má fresh názory, pak mi ukážeš svýho MACa a nakonec mě zatáhneš do svýho HOT bytu, kde se souloží převážně na kuchyňský lince:))) oukej, až teď mi to došlo, tohle jsou lidi, který dneska řídí svět a jsou nejvíc in, máš pravdu a omlouvvám se:)

    OdpovědětVymazat
  5. a pro ten zbytek co tu má problém s mým názorem 1) nevím proč bych tu měl někomu sklánět poklony a chválit něco co se mi nelíbí a co se mi zdá dosti povrchní a jednoduché 2) ohledně priorit, zdá se mi vážně směšný, když tu někdo mluví o tom, že největším problémem dnešního člověka je to, že nemá velkou kuchyňskou linku, vyhřívanou koupelnu a MACa a ano, zní to povrchně a je to povrchní a velmi, velmi jednoduchý pohled na svět a jestli to autorka myslí opravdu vážně, tak skoro lituji, že to tady komentuji...

    OdpovědětVymazat
  6. Proboha, ty seš asi opravdu totálně vylízanej kripl. Mám pocit, že nemá smysl ti cokoli vysvětlovat. Přesto to zkusim. Pokud chceš řešit problémy dnešního světa, doporučil bych ti spíš nějakej zpravodajskej server. Uděláš tim službu i sobě, když nebudeš zbytečně lízt někam, kde tě to sere, a plejtvat energií ve snaze se k tomu za každou cenu hrozně uvědoměle vyjádřit. Tenhle blog píše holka, která má ráda věci, který se tě evidentně netýkaj. Přesto bych ti doporučil se trochu uvolnit, z tvýho vyjadřování tryská neskutečně křečovitá zaprděnost. Dej si drink, doporučil bych ti i nějakou holku, ale nejsem si jistej, jestli to je tvůj šálek čaje. Aspoň vyhonit si péro by ti mohlo pomoct. Ale HLAVNĚ neřeš věci, který sou podle tebe tak hrozně zbytečný. Sám píšeš, že lituješ toho, že sem píšeš.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Petře, proč si nenajdeš blog, kde se vyznávají hodnoty tobě blízké? To je krása internetu, variabilnost.
    A pokud ti leží v žaludku způsob, jakým se Kat vyjadřuje, proč se místo rejpání v hovně nenaučíš pravidla interpunkce?
    Šířit nenávist je zbytečný a pokud tam přeci jenom musíš činit, zkus to na lide.cz. Forma, povrchnost i design tam jsou na mnohem "vyššim" levlu.
    Zamysli se a čau, Kuba!

    OdpovědětVymazat
  9. Hele ja ti to reknu asi takhle, samozrejme te nenutim, abys to chvalil, ani aby se ti to libilo a uz vubec te nenutim, aby si to cetl. Nicmene mi prijdou tvoje komentare trochu zbytecny. Celej muj prispevek si vubec nepochopil, ale ja vazne nemam naladu na to, to tady zacit rozebirat a vysvetlovat, jak jsem co myslela. Mej se, nechce se mi tady davat prostor zadnejm haters GUD LAK

    OdpovědětVymazat
  10. Petre, najdi si konecne holku, ktera nema prijmeni .jpg. Zjistis, ze nefungujou tak jak ti rikala maminka.

    OdpovědětVymazat
  11. Kuba: Díky za tip;)

    Kat: tvůj názor je tvůj názor, já mám jinej...

    Daniel: tys mě vážně pobavil, THMUB UP:) ale právě teď chodim s jednou co se jmenuje .avi připadá mi živější než moje ex .gif ;) Chtěl bych vidět tvojí holku, doufám, že je pořádně HOT a né nějaká levná česká coura;)

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak teď končim s obhajováním. Nevíš VŮBEC NIC, jsi akorát zakomplexovanej zkurvenec. Upřímně ti řikám, že lidi jako seš ty, bych strašně rád napadal, bohužel v reálu jsou všichni buzeranti jako seš ty posraný a držej hubu. Můžeš aspoň odkrejt svou identitu? Strašně by mě zajímalo, kdo je tu ten chytrej. Pochybuju totiž, že ses o blogu, kterej visí pár dní na netu a propagovanej byl pouze na pár facebook stránkách, dozvěděl JEN TAK NÁHODOU. Tak měj koule, ukaž s kym máme tu čest.

    OdpovědětVymazat
  14. Tak mě poslouchej ty blbečku. Jedna věc je mít jinej názor a druhá věc je mě tady nesmyslně urážet, obvzlášť po tom co si vůbec nepochopil, o čem píšu. Původně jsem se vůbec nechtěla obtěžovat ti začít cokoliv vysvětlovat, ale budiž. Každý normální člověk pochopí, že celý můj příspěvek je napsaný tak, aby byl braný s nadsázkou. Chtěla jsem, aby se to dalo vnímat jako obraz, jako celek toho, co mi přijde esteticky krásný. Já samozřejmě vím, že existujou důležitější věci, než je počítač nebo kuchyňská linka a na rozdíl od tebe jsem procestovala celý svět, měla budhistickýho učitele v Itálii a žila na squatu v Barceloně, kde jsem půl roku jedla z konťáků, takže jesti má někdo právo něco takovýho napsat, jsem to já.

    Off the record- Guettu nesnášim a takový zaprdlý zastánce OBYČEJNEJCH LIDÍ, jako si ty, nesnášim snad ještě víc.

    OdpovědětVymazat
  15. PETR...omylem sem smazala tvůj předchozí kometář takže tady je aby bylo jasný na co reaguju ...
    a nezlobte se na mě, ale tohle je prostě názor nedospělý pubescentky, jejíž prioritou numero uno je mít staženej poslední hit od Davida z Gheta ve svym i-podu a co mě na tom mírně irituje je to...,... že takovej člověk tu naznačuje, že normální lidi jsou nějaká spodina

    OdpovědětVymazat
  16. Yonks: ano přišel jsem k tomu naprostou náhodou na fejsbuku;) chceš adresu nebo co? Bydlím v Praze a jestli máš problém dej mail a rád si s tebou vyměním názor i naživo

    Kat: narozdíl ode mě? Ty mě znáš? Já si procetoval taky kus světa, například vylezl na Mt.Blanc a sjel pár řek atd. urazit sem tě nechtěl a uznávám, že to tak vyznělo. A i přesto narozdíl od tebe jsem nebyl osobní:) A že to má být bráno s nadsázkou beru, jinak se to brát nedá, ale i tohle má svoje hranice a koukám budeš pěkně sebestředná :D seš sice frajer, že si jedla z konťáků a rozhodně si to připíšu k tvým HOT vlastnostem, ale to z tebe nedělá vševidoucího, ty Brouku Pytlíku ;)

    OdpovědětVymazat
  17. btw už jen to, že se tu necháš takhle vyprovokovat nějakým víceméně anonymním komentářem ukazuje, že nato, že si měla budhistickýho guru v Itálii (:D) nejsi moc nad věcí :)))

    OdpovědětVymazat
  18. Kat: a poslední dodatek O:-) tím celým světem myslíš Itálii a Španělsko? :D

    OdpovědětVymazat
  19. Zila jsem v jak v Evrope tak i v Americe, tri roky v Australii a tenhle rok jsem mela jit na Mnt Blanc coz ale nevyslo diky spatnemu pocasi. Co se tyce rek zminim treba jen Zambezi. Trapny co, ale myslim ze je bezpredmnetne se tady dohadovat o tom kdo toho procestoval vic. Cely tenhle rozhovor je nesmysl.... uz vazne koncim, jsi idiot co nema koule.

    OdpovědětVymazat
  20. Nevidím důvod se vozit po slangovosti článku kterej nemá nic společnýho s Hospodářskejma Novinama ani Times. Jestli tu někdo lpí na povrchní kritice formy , tak je to celkem škoda. U článku s hlubší podstatou je podle mého daleko lepší držet se spontánního vyjadřování , než přemejšlet nad každým slovem.

    A na závěr: Bavit se a předhánět se v tom, kdo kolik procestoval, nebo kde všude byl, je výrazným znakem východoevropskýho bojovýho umění zvanýho "maloměšťáctví"

    OdpovědětVymazat